Termeni si conditii generale de utilizare

Generalitati

Rainbow Vision Go S.R.L. este persoană juridică română, cu sediul în  Mun. Bucuresti, Str Margeanului Nr 50, Sector 5, identificata prin numar de inregistrare atribuit de catre Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti J:40/10320/2010, cod fiscal  44672330 (denumita in prezentul ,,Rainbow”).

In desfasurarea obiectului nostru de activitate, respectam legislatia in vigoare in domeniul protectiei consumatorilor, combaterii practicilor comerciale neloiale si comertului electronic. Suntem interesati sa realizam si sa pastram o relatie armonioasa cu colaboratorii nostri, de aceea va solicitam sa cititi cu atentie datele si informatiile publicate pe site, intrucat definesc termenii si conditiile colaborarii noastre.

Folosim platforma online proprie www.rainbow-vision.com (denumita in continuare „site-ul Rainbow”) – pe care o administram de la infiintare si care va pune la dispozitie informatiile, materialele, produsele si serviciile disponibile, care sunt supuse si implica acceptarea acestor termeni de utilizare (“Termeni de Utilizare a site-ului”).

Pentru crearea unui cont pe site-ul Rainbow, este  necesar sa folositi o adresa de e-mail valida. Putem refuza inregistarea in situatia in care constatam sau avem suspiciunea ca ati utilizat informatii neconforme cu realitatea.

Relatia comerciala pe care o propunem clientilor si colaboratorilor nostri respecta practicile si politicile Rainbow, precum si legislatia conforma cu activitatile de tip MLM, de aceea, calitatea de colaborator sau client este esentiala pentru orice achizitie a bunurilor sau serviciilor noastre.

Folosirea acestui site echivaleaza cu citirea, intelegerea si acceptarea de catre clientii si colaboratorii nostri a termenilor si condiitiilor detaliate mai jos. Termenii referitori la utilizarea site-ului pot fi actualizati din timp in timp, functie de specificul activitatii noastre si de noutatile legislative. Versiunile actualizate vor fi postate pe site-ul Rainbow si sunt aplicabile  imediat. Cand folositi site-ul Rainbow va recomandam sa verificati periodic daca Termenii de utilizare a site-ului au fost actualizati sau modificati, intrucat Rainbow poate aduce in orice moment modificari asupra continutului site-ului www.rainbow-vision.com, modificari de structura si accesibilitate, poate sista furnizarea informatiilor pe site, fara a necesita un acord prealabil si fara a transmite vreo notificare catre utilizatori sau catre terte persoane.

Rainbow acorda permisiunea, revocabila si ne-exclusiva de a va crea hyperlink-uri catre paginile Site-ului atata vreme cat aceste link-uri nu sunt folosite intr-un context ce ar descrie Rainbow intr-o maniera falsa, gresita sau jignitoare. Licenta acordata nu va permite asocierea marciilor apartinand Rainbow cu alte marci sau nume terte si nici folosirea marcilor proprii in scopuri de promovare fara acordul prealabil in scris al Rainbow Vision SRL.

Site-ul Rainbow ofera informatii, oportunitati de afaceri, produse si servicii Rainbow si este destinat numai pentru utilizare din si in Romania si are la baza legile aplicabile in Romania. Rainbow isi declina orice raspundere si responsabilitate pentru utilizarea site-ului Rainbow din alte tari.

Daca Rainbow  nu actioneaza in legatura cu o incalcare a termenilor si conditiilor aici prezentate, nu inseamna ca renunta la dreptul sau de a actiona in legatura cu incalcari viitoare sau similare. Daca o instanta constata ca vreo prevedere din acesti termeni este neexecutabila sau invalida, acea prevedere va fi aplicata in cea mai mare masura permisa de legea aplicabila iar ceilalti termeni vor ramane in vigoare si pe deplin aplicabili.

 

Utilizarea materialelor de pe site-ul Rainbow

Materialele, denumirile comerciale si marcile prezentate pe site sunt detinute, utilizate si protejate de catre Rainbow in temeiul unei licente sau cu permisiunea proprietarului pentru aceste drepturi.

Imaginile, textele, elementele de grafica web, scripturile, software-urile, drepturile de proiectare, marcile inregistrate etc. disponibile pe site-ul Rainbow (numite „materialele site-ului”) sunt si ele protejate in acelasi fel, putand fi reproduse, distribuite, publicate sau prezentate de terti numai in baza unui acord prealabil scris din partea Rainbow.

Clientul sau colaboratorul nu poate cesiona, delega sau transfera drepturile sau obligatiile apartinand Rainbow. Folosirea fara acordul Rainbow a oricaruia dintre elementele sus-enumerate se pedepseste conform legislatiei in vigoare la data folosirii.

Folosirea pe site-ul nostru a oricaror nume de marci inregistrate ale unor companii terte nu constituie reclama pentru companiile respective.

In caz de divergenta sau neintelegeri intre Rainbow si clientii sau colaboratorii acesteia, se vor aplica termenii si conditiile de la momentul comenzii sau de la momentul incheierii contractului cu Rainbow.

 

Limitarea accesului la site

Puteti transmite comunicari si sugestii catre Rainbow, in ideea de a imbunatati produsele si serviciile noastre. Oricare dintre acestea vor fi acceptate daca vor fi transmise intr-un limbaj civilizat, fara continut obscen, vulgar, amenintator, defaimator sau ilegal, daca nu incalca drepturi de proprietate intelectuala, nu contine virusi, nu serveste unor campanii de promovare care nu au legatura cu noi, nu sunt mail-uri in masa sau orice alta forma de spam.

 

Campanii cu produse cadou/promotii

Rainbow Vision SRL organizeaza campanii promotionale continand produse cadou, oferite in perioada de campanie per persoana fizica sau juridica (identificat ca si Client/Colaborator/Partener), indiferent de numarul comenzilor inregistrate de catre o persoana fizica sau juridica.

In cazul in care exista situatii de frauda identificate, Rainbow Vision SRL isi rezerva dreptul de a suspenda conturile astfel create si de a retrage beneficiile aferente promotiilor sau ofertelor in curs, de a anula comenzile fara preaviz, instiintare, alte formalitati sau despagubiri.

De asemenea, daca o comanda la care s-au oferit produse cadou este respinsa sau returnata integral, clientul este obligat sa returneze si produsele cadou in starea lor originala, nedeteriorate si nedesigilate.

 

Exonerarea de raspundere, despagubiri

Toate in formatiile cuprinse in termeni si conditii sunt puse de Rainbow la dispozitia persoanelor interesate cu buna credinta. Rainbow nu poate fi invinuita si nu isi asuma responsabilitatea pentru pagubele produse prin folosirea continutului site-ului si nu poate garanta ca site-ul, serverele pe care este gazduit sau e-mail-urile trimise nu sunt afectatede componente informatice cu caracter potential daunator, ca nu contin erori, omisiuni, defectiuni, intarzieri sau intreruperi in operare sau transmitere, caderi de linie sau orice alti factori similari. Rainbow nu garanteaza ca site-ul Rainbow va fi compatibil cu echipamentele si software-ul folosit de dumneavoastra.

Rainbow nu isi asuma nicio raspundere pentru produsele sau serviciile promovate sau comercializate prin intermediul altor site-uri.

De asemenea, Rainbow nu va fi raspunzatoare pentru orice daune directe, indirecte, subsidiare sau alt fel, inclusiv, dar nu limitat la pagube materiale, pierderi de utilizare, pierderi de afaceri, pierderi economice, pierderi de date sau pierderea de profituri, care decurg din sau in legatura cu utilizarea sau accesul, sau incapacitatea de a utiliza sau accesa site-ul Rainbow sau continutul sau.

Rainbow va depune eforturi rezonabile pentru a se asigura ca informatiile si materialele oferite pe acest website sunt corecte. Cu toate acestea, Rainbow nu poate garanta acuratetea tuturor informatiilor si materialelor si nu isi asuma nici o responsabilitate sau raspundere pentru acuratetea, integritatea sau autenticitatea informatiilor si materialelor continute pe acest site.

Sunteti de acord sa despagubiti si sa protejati Rainbow de orice paguba sau pierdere cauzate de incalcarea de catre dumneavoastra a acestor termeni de utilizare a site-ului sau utilizarea de catre dumneavoastra a site-ul Rainbow.

 

Comanda si pretul produselor

Va recomandam, inainte de efectuarea comenzii, sa va informati corect si complet, prin intermediul mesageriei sau al operatorilor nostri, care va stau la dispozitie la telefoanele indicate pe site, cu privire la produsul care prezinta interes pentru dvs., la caracteristicile, pretul si conditiile de vanzare ale acestuia. Cunoscand toate aceste detalii, veti evita situatiile neplacute care se pot naste datorita lipsei de informare cu privire la produsul dorit, calitatea, inlocuirea sau returnarea acestuia, intrucat efectuarea comenzii echivaleaza cu acceptarea tuturor conditiilor prezente de vanzare si livrare a produsului.          

Pentru produsele aflate in stoc, comanda va fi confirmata in scris sau telefonic, pana cel tarziu la momentul  livrarii produsului, care va fi cel tarziu dupa 30 zile de la efectuarea comenzii catre vanzator; pentru cele care nu exista pe stoc la momentul comenzii, termenul de livrare se va prelungi.

Produsele sunt vandute pe baza de comenzi online sau la sediul societatii, la preturile afisate pe site in ziua vanzarii.

Pretul total al produselor, afisat pe site, include TVA-ul aferent si, cand e cazul, costul de utilizare a mijloacelor de comunicare cu dvs. in vederea comercializarii produselor, la preturi standard in retea; in el nu este inclus costul  transportului, intern sau extern.

Plata se poate face: fie online, prin card bancar sau transfer, fie ramburs la primirea coletului. Produsele pot fi achizitionate si direct de la sediul companiei, prin plata in numerar sau cu cardul.

Toate produsele a caror comanda a fost efectuata online se vor trimite prin curier.

Toate produsele sunt oferite in limita stocului disponibil, prin urmare Rainbow isi rezerva dreptul de a nu onora o comanda daca produsul vizat nu se mai afla in oferta curenta de pe site. Rainbow se angajeaza, in acelasi timp, sa actualizeze oferta de produse de pe site in functie de disponibilitatea produselor in stoc.

Rainbow  garanteaza ca produsele sunt noi, ambalate corespunzator si in momentul livrarii sunt insotite de factura fiscala, conform legislatiei in vigoare.

Rainbow se angajeaza sa afiseze corect pe site-ul www.rainbwow-vision.com preturile si informatiile cu privire la caracteristicile si disponibilitatea produselor. In cazul in care pot aparea erori de sistem in afisarea sau calcularea preturilor. In acest caz, va fi considerat pretul final al comenzii cel stabilit telefonic/electronic impreuna cu reprezentantul de vanzari al Rainbow.

Daca intampinati astfel de neconcordante, va rugam sa le sesizati la numarul de telefon afisat pe site sau sa ne scrieti pe adresa office@rainbwow-vision.com

Imaginile publicate pe site in dreptul produselor sunt cu titlu de exemplu, iar produsele livrate pot fi diferite de cele prezentate in imagini. Rainbow nu isi asuma responsabilitatea pentru caracteristicile si specificatiile produselor afisate pe www.rainbwow-vision.com ,acestea fiind responsabilitatea reprezentantilor marcilor care le-au furnizat sau a importatorilor desemnati de marci. In acelasi timp, Rainbow isi rezerva dreptul de a modifica si actualiza descrierile produselor fara nici o notificare prealabila, in functie de propria politica de vanzare.

Pentru orice alta informatie sau nelamurire cu privire la produsele sau termenii afisati pe site, va solicitam sa depuneti o solicitare scrisa la care veti primi raspuns intr-un termen scurt de la depunere.      

Produsele livrate catre dvs. sunt similare cu cele expuse pe site si recomandam folosirea lor doar in scopul mentionat in prospect sau pe eticheta produsului.

Intrarea in posesia fizica a produsului (livrarea acestuia) si plata acestuia la primire, prin curier sau la sediul societatii, echivaleaza cu incheierea vanzarii. La livrarea produsului, suntem liberi de orice obligatie fata de dvs., indiferent de natura ei, vanzarea considerandu-se executata in intregime.

 

Garantia legala de conformitate

Avand in vedere obligatia legala de conformitate a vanzatorului fata de consumator, Rainbow garantează calitatea oricărui produs pe care il vinde şi certifică faptul că produsele sunt fabricate după cele mai înalte standarde de calitate si indeplinesc toate cerintele legale de comercializare, inclusiv cele referitoare la eticheta. Pentru produsele comecializate detinem documentatie de calitate, declaratii de conformitate, certificate de garantie, buletine de analize, dupa caz.

Garantam, de asemenea, aducerea produsului la conformitatea in cazul neconformitatii accidentale, precum si  restituirea pretului platit de consumator, repararea sau inlocuirea produsului daca acesta nu corespunde conditiilor enuntate in declaratiile referitoare la garantie sau prezentate in publicitatea aferenta.

 

Verificarea si returul produselor

Totusi, la primirea produsului, inainte de desigilarea acestuia, va solicitam sa verificati daca produsul, din punctul de vedere al continutului si datelor inscriptionate pe ambalaj, eticheta si avand in vedere si modul de prezentare al acestuia, corespunde cu cel comandat.

Prin semnarea bonului de livrare recunoasteti primirea in bune conditii si in totalitate a produselor comandate.

In cazul in care identificati vreo neconcordanta, aveti la dispozitie un termen de 14 zile in care ne puteti sesiza, in scris sau in alt mod care poate fi dovedit, cu privire la aceasta.

Puteti opta, in acelasi timp si, de asemenea, in scris, cu privire la inlocuirea produsului cu unul corespunzator sau la returnarea acestuia catre noi.

Produsele noastre vor fi returnate in modalitatea in care au fost livrate, iar pretul acestei returnari va fi suportat de noi.

            In cazul in care optati pentru returnare, trebuie sa stiti ca nu se pot returna decat produse sigilate, astfel cum au fost cumparate, conform legislatiei specific in vigoare, legislatie pe care o puteti consulta la adresa: ,,www. anpc.gov.ro” interzice returnarea produselor desigilate catre vanzator ,,din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena, in conformitate cu art. 16 lit d) si e) din O.U.G. 34/2014. De asemenea, nu se pot returna ,,produsele confectionate dupa specificatiile prezentate de consumator sau personalizate in mod clar.

Daca pentru returnare alegeti un alt tip de livrare decat livrarea standard folosita de noi, este bine sa stiti, de asemenea,  ca din punct de vedere legal nu avem obligatia de a achita costurile suplimentare generate din aceasta.

Nu putem accepta returnarea produselor care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri etc. Produsele returnate trebuie sa fie in aceeasi conditie ca la primire: fara defecte (cu exceptia viciilor ascunse si exceptand defectele deja semnalate de client in corespondenta Rainbow).

In situatia in care produsele vor fi returnate cu diverse deteriorari datorate manipularii produselor, veti primi ramburs valoarea produsului diminuata in mod corespunzator. Deteriorarea produselor va fi constatata prin proces verbal, la primirea produselor prin curier sau alta persoana, iar dovada primirii acestora in stare modificata se va putea face prin orice mijloc. Intrucat noi livram produsele catre dvs. in calitate de cumparator, riscul de pierdere sau de deteriorare a produselor va este transferat in momentul in care dvs. sau o parte terta desemnata de catre dvs, alta decat transportatorul / curierul, intra in posesia fizica a produselor.

In vederea returnarii produsului, va solicitam sa ne aduceti la cunostinta intentia de returnare prin cerere scrisa/ declaratie neechivoca, in termen de 14 zile de la intrarea in posesie efectiva a produsului sau predarea acestuia catre dvs. sau catre persoana desemnata, aleasa anume de catre dvs., aflata la locul de primire pe care l-ati specificat in comanda. In termen de 14 zile de la inregistrarea cererii, vom rambursa pretul pe care l-ati achitat pentru cumpararea produsului. Ne rezervam dreptul de a amana rambursarea banilor pana la data receptionarii produselor care au facut obiectul vanzarii/returnarii sau pana la momentul primirii unei dovezi din partea dvs. conform careia ati trimis produsele catre noi si luand in considerare data cea mai apropiata.

Intrucat livrarea produsului se va face prin curier, aveti obligatia informarii corecte asupra termenilor vanzarii, de care veti putea lua cunostinta prin intermediul site-ului sau colaboratorilor nostri. In acelasi mod, va putem furniza informatii in legatura cu conformitatea produselor, ca garantie a calitatii acestora.Pentru produsele care nu sunt de folosinta indelungata, compania nu se obliga sa acorde consumatorului, la achizitie, un certificat de garantie si conformitate.

Suntem încrezători că produsele noastre vor satisface clienţii din toate punctele de vedere. Dacă totuşi, dintr-un motiv anume, un client nu este mulţumit de unul dintre produsele achiziţionate de pe site, acesta poate solicita contravaloarea în decurs de 30 de zile de la data la a primit produsul.

Rainbow poate accepta refuzul sau returnarea produselor in urma analizarii produselor returnate. In caz de refuz, va comunica clientului motivele acestuia. Totodata, expedierea catre Client a produselor neacceptate ca retur se va face exclusiv pe cheltuiala si la initiativa Clientului. In cazul in care, in termen de cel mult 60 de zile de la data comunicarii refuzului de preluare a returului, Clientul nu intreprinde niciun demers pentru ridicarea Produsului, Rainbow va proceda la distrugerea acestuia, putand pune la dispozitia Clientului documente doveditoare in acest sens.

Informarile, sesizarile sau reclamatiile in legatura cu produsele pot fi depuse in scris pe site-ul nostru sau la adresa noastra de contact.

Reclamatiile vor fi solutionate pe cale amiabila, cu respectarea dispozitiilor legale in domeniu. In situatia in care nu se realizeaza o intelegere amiabila, cumparatorul poate recurge la alte cai de rezolvare prevazute de legislatia in vigoare.

In Ordonanta 34/2014 puteti gasi informatii suplimentare cu privire la drepturile de care beneficiati in calitate de cumparator.

 

Clauza de valabilitate

In cazul in care una din prevederile acestor Termeni de Utilizare a site-ului va deveni invalida sau va fi declarata nula de catre o instanta, acest lucru nu va afecta valabilitatea celorlalti termeni.

 

Alegerea legilor, jurisdictiei si locului de desfasurare

Utilizarea site-ului Rainbow si a acestor termeni de utilizare a site-ului sunt reglementate de legislatia din Romania. Cu exceptia cazului in care legea nu prevede altfel, instantele din Romania au jurisdictie exclusiva pentru orice litigii care decurg din sau in legatura cu utilizarea site-ului Rainbow sau  a acestor Termeni de Utilizare a site-ului, iar instanta competenta este Judecatoria Sector 5 Bucuresti.

 

Dispozitii finale

In situatia in care una dintre clauzele sus-prezentate va deveni nula sau nevalida, valabilitatea celorlalte clause nu va fi afectata.